Pálya

Sprint

A sprint pálya a parttal merőleges pálya. A 200m sprint pálya forduló nélkül, míg az 500m sprint pálya féltávnál (250m-nél) kihelyezett fordulóbójával lesz kialakítva. A versenyszámban az egyes kategóriák és korosztályok tagjai külön indulnak. A verseny lebonyolítása továbbjutásos rendszerben zajlik. A résztvevők számától függően egy futamban 6-8 versenyző indul.

Hosszútáv

A hosszútávú pálya 4 km-es pálya 8 fordulóval. A futamon az Országos Bajnokság és az Open futamok minden résztvevője egyszerre áll rajthoz. de a díjazásuk külön-külön történik. A verseny a vízről rajtol, a cél a partra kifutással a célkapunál lesz.

Technikai

A technikai pálya egy 6-800m hosszú pálya, 4-5 éles fordulóval, melyet bóják jelölnek. A futamon minden korosztály és nem képviselője egyszerre áll rajthoz, de a díjazásuk külön-külön történik.

A pályák kialakítása az időjárás függvényében a rendezvénynapon módosulhat.

A vízi rendészeti szabályok - függetlenül attól, hogy a résztvevő igazolt vagy amatőr sportoló - mindenkire vonatkoznak.

Helyszín és megközelítés

Fonyódi Kutyás Strand
Balatoni Vízirendészet Fonyódi Rendőrőrsének épülete mellett
8640 Fonyód, Vitorlás utca 2.
GPS: 46°44’56.63”É; 17°33’9.03”K

A rendezvény területe a Balatoni Vízirendészet Fonyódi Rendőrőrsének épülete (8640 Fonyód, Vitorlás utca 2.) mellett található és átnyúlik a helyszín mellett található Fonyódi kutyás strand területére. A 7-es útról lehajtás a partra a Fonyódi Hajókikötő vonalába eső vasúti átjárónál lehetséges.

Parkolás, behajtás

A Kutyás-strand nyugati része a verseny ideje alatt is üzemel, így az ott elérhető parkolóban zsúfoltság várható. Javasoljuk a városi parkolók használatát és a helyszínre a gyalogos érkezést. Alternatív parkoló javaslatunk: a 7-es út mentén található Állomás tér. Pontos elhelyezkedés itt.